Artikel top billede

Designet med plastik, der minder om metal, får Creatives mangfoldige in-ear-model til at se ud af mere, end du reelt betaler for. (Foto: Creative PR)

Test: Her er in-ear-hovedtelefonerne, der vil det hele – og slipper ret godt fra det meste

In-ear-hovedtelefon med avanceret ANC-teknologi, lav latenstid til spil, lang batteritid, vandtæthed, surroundlyd og ni timers spilletid. Creative Aurvana gaber over meget og klarer det godt, når prispunktet vejes med på vægtskålen.

Der findes ikke én hovedtelefon – hverken over- eller in-ear – der kan klare alt godt. Men der er mange, der klarer meget over middel.

Når Creative så lancerer en in-ear-model til 745 kroner, der reelt vil kunne alt, ringer en gammel tech-journalists alarmklokker med en øredøvende bimlen.

Heldigvis bliver mange af alarmerne gjort tavse eller dæmpet meget, for Aurvana Ace SXFI klarer det ret fint på de fleste parametre.

Lækkert design

Det ville også være naivt at tro, at en hovedtelefon til under 800 kroner ville kunne være sublim på alle punkter – og det er også fint nok.

Creative er ikke kendt for meget kostbare hovedtelefoner, hvorfor det overrasker med det flotte design.

Det dybblå etui har en sølvfarvet ring, der ser godt ud. Når du åbner etuiet til hovedtelefonerne, kommer der metal-look til syne.

Selve hovedtelefonen har samme – nærmest som poleret titaniumlegering – med bløde sorte indersider, der vender mod øret. Du skal helt tæt på for at se, at det hele er plastik. Godt gået.

Aurvana er en lang model, der dog ikke stikker så langt ud af øret som Apples modeller.

De ligger lodret i etuiet og sidder solidt dernede – så godt, at det er lidt svært at få dem op. Jeg fandt det irriterende mange gange under testen.

Det er for så vidt fint, at de sidder godt i etuiet – vi har alle prøvet, at de ryger ud af det, når det åbnes, og du kan lede efter dem på gulvet. Men her har den lige fået en tand for meget.

Overflødighedshorn

Når de med lidt snilde er taget ud af etuiet, kan jeg konstatere, at de opleves rare i øret. Materialerne er bløde og opleves ikke varme.

I mit og to testpersoners ører sidder de fint, men dog ikke så godt, at jeg ville bruge dem til dødsintervaller på løbeturen.

Men de kan klare at blive våde og er IPX5-certificerede.

Som sagt er der ikke kun tale om et sæt, hvor der er gjort ekstra ud af lyddelen og at tage opkald. ANC-delen fungerer fint, især i omgivelser med konstant larm – hvor larmen er ens og ikke varierer meget.

I blæsevejr er der langt til de bedste modeller, men stemmer går rent igennem under en samtale.

Der er naturligvis også hear-through-funktion, der gør, hvad den skal, og lyder som gennemsnittet.

Det, der mest adskiller Aurvana Ace SXFI fra de fleste, er dens surround-del. Eller simuleret surround, som det alt andet lige er.

Det aktiveres via en app, hvor du let kan justere mange parametre. På med en film, og det er klart med det samme, at der er en mere rummelig lyd, der endda kan udbygges med en helt tredje app.

Denne del er en smagssag, og effekten gør sig bedre i actionfilm end dokumentarer eller serier med mest tale.

Lyttes der til almindelig stereomusik fra en streamingtjeneste, oplever jeg en meget klar og ren mellemtone.

Der mangler lidt saft i den øvre bas, og det medvirker til, at lyden kan opleves lidt dåseagtig – især på vokalmusik.

Jeg havde forventet lidt mere bund og varme via de 10 millimeter store hybride højttalerdrivere.

Via appens equalizer er det let at løfte bassen lidt, og det hjælper meget på det samlede lydbillede – et lydbillede, der aldrig bliver ubehageligt, men heller aldrig sublimt, hvilket da heller ikke er at forvente i prisklassen.

Prisen gør forskellen

Appen gør i øvrigt, at du langt hen ad vejen selv bestemmer, hvad touchfunktionen på siden af hovedtelefonerne skal kontrollere, og du kan i øvrigt også gemme personlige præferencer klang- og lydmæssigt.

Batteritiden er op til ni timer (28 timer med ladeetui), hvilket reelt er tættere på otte timer og et døgn – så ikke imponerende, men stadig godkendt.

Creative gaber over virkelig mange ”genrer” med Aurvana, og et godt stykke hen ad vejen slipper selskabet godt fra det - i hvert fald når man tager prisen med i betragtning.

Aurvana er langt fra perfekt, men giver rigtig god mening til dig, der vil have mange funktioner i én hovedtelefon og ikke vil betale kassen for det.


Loading ikon




OSZAR »